mandag, november 30, 2009

onsdag, november 25, 2009

Dagens overskrift ..

Dagens overskrift var denne fra gizmag:


"Diamonds boost processing speeds in quantum computers" .. ahh, så ved man da hvad der skal til for at få noget skub i sin kvantecomputer .. samtidig har man så noget fornuftigt at bruge konens diamantring til.


Og "'Må jeg låne ringen i aften" lyder ikke længere som en replik fra Ringenes Herre ;-)


Mere info på gizmag .. [vroom]

mandag, november 16, 2009

Nørdedesktoppen ..


Multiple desktops er en gave :o)

søndag, november 15, 2009

søndag, november 01, 2009

Dagens nørde blog ...

Sidder og nyder musikken i mine nye BOSE QuietComfort 15 høretelefoner, bevares - de er jo lavet for at reducere kabinestøj i flyvemaskiner, men virker også glimrende overfor koner og døtre :-)
Når man tænder dem uden musik - kommer der nærmest en trykkende fornemmelse for ørerne, og man bemærker straks at folk der taler i nærheden rykker 30-40 meter væk, og alle dybe toner forsvinder.
Varm anbefaling fra mig (men man skal prøve dem først, så man ved om man kan holde den trykkende fornemmelse ud)

En anbefaling -- Dropbox (anbefalet i So Ein Ding, se længere nede) jeg har tidligere anvendt Groove til at dele fælles filer med samarbejdspartnere, men efter Microsofts overtagelse kan man nok skyde en hvid pil efter en Linux klient. Men så er det jo rart at finde nogen der understøtter både Linux, Mac og jo, minsandten også Windows :-D
Hos Dropbox opretter man en virtuel disk, som man så kan tilgå fra alle sine maskiner. Jeg har en del projekter, som jeg tidligere har kopieret frem og tilbage manuelt - men nu har jeg en 'My Dropbox' folder, både i de virtuelle maskiner jeg bruger - og på min LinuxMint. Træk filer ned i folderen, og de opdateres automatisk alle de andre steder -- min Dropbox disk er i øjeblikket tilgængelig på 7 forskellige maskiner, både fysiske og virtuelle :-)

Glemte jeg at nævne, at jeg lige har købt en 50 GB opgradering?

Få en gratis 2GB netværksdisk, som du kan bruge fra alle dine maskiner - og du kan endda bruge linket herunder til at få lidt ekstra plads oveni hatten (og lidt ekstra til mig også :-D )
https://www.getdropbox.com/referrals/NTI2MTcyNzA5

Min personlige podcast hitliste:

No Agenda
Det nyeste indenfor konspirationsteorier, fra de to neurotikere John C. Dvorak og Adam Curry, 2 shows om ugen, underholdende - men med en del smalltalk.

Cranky Geeks
Nye show hver torsdag, John C. Dvorak og Sebastian Rupley med 2 gæster -- jeg er selv en ubetinget Dvorak fan, og har været det siden jeg først læste hans klummer i PC magazine tilbage i 80'erne.

Buzz Out Loud
Kommentarer til dagens nyheder fra teknologi verdenen, 40-45 minutter.

The 404 show
Mere personlige kommentarer til dagens tech-nyheder, daglig 30-40 minutter.

Harddisken
Ugen IT Program på DR P1, altid interessant - jeg syntes jeg kan huske at programmet plejede at være længere, dengang det blev sendt prime-time søndag eftermiddag, men det er måske bare mig. Hvad med et 2-timers program? Jeg tror teknologi er kommet for at blive :-)

Troldspejlet
Kan man lade være med at se det? Tegneserier, film, spil og fantasy - need I say more?

So Ein Ding
Ligesom jeg er Dvorak fan, er jeg også Sonne fan, og har været det siden han var på Gear TV. Ser altid So Ein Ding - og hvis fjernsynet er optaget er det fedt man kan fange det på podcast.

Gear TV
Kun en skygge af sig selv efter Nikolaj Sonne stoppede (se ovenfor), meen kom tilbage i kampen - jeg har faktisk købt adskillige af jeres blade efter at have set morsomme, sjove - alternative indlæg her. Der er potentiale for mange flere gadget nyheder i denne verden, argh -- must-have-more ..


Over-and-out