søndag, november 16, 2008

We will, we will ...

tirsdag, november 04, 2008

XP Service pack 3 installation ...

... men tør man installere den ?



mandag, november 03, 2008

MSI Wind U100

Jeg fik jo en MSI Wind U100 i fødselsdagsgave, den blev desværre leveret med Windows XP, men det kan man jo heldigvis hurtigt rette op på :-D

Samme dag som min fødselsdag, frigav Canonical nemlig den nyeste version af Ubuntu Linux -- deres servere var lidt pressede, men det lykkedes at hente og installere den. Da MSI'en ikke har CD/DVD drev, skal man installere via en USB nøgle. Dette er intet problem, og maskinen var hurtigt oppe og køre ...

Den første hurdle jeg mødte, var at det trådløse netværkskort (som på min model er et RaLink) endnu ikke er understøttet out-of-the-box i Linux kernen. Jeg søgte lidt rundt og fandt et par opskrifter på hvad andre folk har gjort, men desværre kunne jeg ikke få det til at virke. Til sidst faldt jeg over en tråd på Ubuntus error-tracker, hvor en flink bruger havde lavet en pakke man kunne downloade, og installere - og vupti, trådløst netværk :-)

Bagefter fandt jeg ud af, at selvom man har en MSI U100, så findes der ihvertfald 3 forskellige modeller, med forskellige variationer af netkort og webcams. Det kunne nok være det, som havde forstyrret min installation ..

Det næste spændende projekt var at få webcam'et til at virke, de forskellige opskrifter på nettet referede til et Bisoncam, mens kameraet i ming identificerede sig selv som 'Acer, Inc.'. Spændende - specielt spændende at man som ekstra parameter på bisoncam driveren, bare skulle angive 'quirks=2' - så kørte det også :-)

Idag ville jeg så have overstået den sidste hurdle, at få min Nokia N95 koblet på som 3G modem - jeg havde researchet lidt, og fundet nogle tips og tricks. Til sidst satte jeg telefonen til, valgte Nokia PC Suite -- Ubuntu svarede øjeblikkeligt at den havde fundet en ny 3G Data Device, og efter at have valgt teleudbyder kunne jeg gå på nettet. Jeg er helt skuffet over at det ikke var nødvendigt at hente driver source, eller compilere en ny kerne .. det var næsten for nemt... :-)

Link til wireless network tråd - både RaLink og Atheros drivere.
http://msiwind.dk/forum/viewforum.php?forum_id=11

Link til tråd med opskrift på Kamera driver.
http://forums.msiwind.net/slackware/slackware-linux-t2457-80.html?sid=fadb995cec29395041915b02fc62bcbf